22 Şubat 2011 Salı

E-Okul Sistemi Hacklendi !

1.236 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesi'nde, ilk yarının sona ermeden önce e-okul sitemine girilerek notların değiştirildiği anlaşılmıştır.   
90 adet öğrencinin e-okul sistemine girilerek notların değiştirildiği haberi her yerde vardır.
Neden haberi direk sistem hacklenmiş diye neden verirler anlamış değilim. Başlık ; "E-okul sistemini hack'lediler" bu başlığa bakıldığında akla ilk olarak ne gelir internet sitesi olan http://www.e-okul.meb.gov.tr adlı sitenin hackerlar tarafından çökertilerek ve bu 90 öğrencinin notlarını değiştirdikleri anlaşılır.
 
Bu başlığa bakıldığında sistemi kuran kişi veya kişiler hatalı gibi gösterilebilir elbette ama bize göre olay böyle olsaydı daha büyük bir felakat ile karşı karşıya kalırdık.
 
Bize göre kesinlikle sistem hacklenmedi ve sapa sağlam ayakta, peki nasıl oldu bu olay diyenlere malumunuz, herkesde bilirki her okul yöneticisinin yönetim paneli vardır. E-okul sisteminde bu panel ile öğretmenler notları kaydedip düzenleyebilirler.
 
Bu notları değişen 90 öğrenci ise bir yönetici şifresi çalarak, ve bu şekilde sisteme girerek gerek gördükleri notları değiştirmiş olabilirler.

Vay amk veletleri akılları buna da eriyomuş : D

0 yorum:

Yorum Gönder