21 Şubat 2011 Pazartesi

İnsanın Beynine Girmek..

S.a arkadaşlar CW‘de de yayımladığım bu makalemde sizlere insanların beyinlerine etki edecek konuşma biçimlerini ve taktiklerini anlatmaya çalışacağım.

Beyine girmek ne demektir ve neden önemlidir?

Beyine girmek bir kişiyi en derinden etkilemektir.Bir kişinin beynine girilirse neredeyse her şeyi yaptırabiliriz ona.Adeta beynine girilmiş kişi bizi bir efendisi olarak görür ve dediklerimizi,yaptıklarımızı onaylar hale gelir.Peki neden önemlidir?
Sosyal mühendislikte etkili konuşma,derinden etkileme çok çok önemlidir ve görüyoruz ki beyine girmede bu konunun önemli parçalarından.Peki asıl soru:
Bir kişiyi ve bir kitleyi şu şekilde etkileyebiliriz.

Beyne nasıl girebiliriz yani derinden nasıl etkileyebiliriz?

Bir kişiyi veya bir kitleyi şu şekilde etkileyebiliriz :
1.Faktör : Kaynak yollu.Yani kişiyi hangi konuda etkilemek istiyorsanız o konuda araştırma yapıp ona sürekli döküman,makale,video gibi şeyler göstermek.Bu istemese bile onu %90 oranında etkileyecektir kendi görüşüm.
2.Faktör : Güven sağlamalıyız.Güven sağlarsak kişi bize güveneceği için savunduğumuz şeyinde doğru olacağına içtenlikle inanacaktır.Güven sosyal mühendisliğin ana temelidir zaten.Ama bazen buda işe yaramayabiliyor hatta ikiside yaramıyor peki bu durumda ne yapmalıyız?
3.Faktör : Bunlar işe yaramıyorsa yapacağımız tek şey kişiyle seviyeli bir konuşma biçiminde her gün veya 2 günde bir konuşmak.Muhabbet koyulaştığında ise 1.faktörde belirttiğimizi abartmayacak şekilde kişi üzerinde uygulamak.
Sonuç : Kişi derinden etkilendi ! :)
Yardımcı olduysam ne mutlu.
Selametle.

0 yorum:

Yorum Gönder